Fenomenul doamnei Bamboi


În povestea “Hainele noi ale împăratului”, de Hans Christian Andersen, se povesteşte cum împăratul cade in plasa ţesută iscusit de nişte şarlatani. Aceştia, aflând de patima împăratului de a avea cele mai frumoase haine, îi propun să-i facă o stofă nemaipomenită, care ar avea şi insuşirea magică de a nu fi vazută de cei mărginiţi la minte şi de cei ce nu îşi îndeplineau bine slujba.

Manipulând prin acest viclesug pe toţi, căci nimeni, cum e şi firesc, nu vroia să se declare prost, aceşti străini au stors multi bani de la împărat şi l-au şi făcut de ruşine, lăsându-l să defileze absolut gol pe străzile oraşului.

Magia s-a dezlegat in momentul, când un copilaş, care nu ştia nimic despre însuşirile magice ale hainelor a strigat, că împăratul este gol. Doar atunci mulţimea a avut curajul sa vadă ceea ce ştiau şi aşa prea bine. Ca împăratul era gol.

Rolul acestui copil îl interpretează cu succes la televiziunea română doamna Bamboi.

Cu sinceritatea ei copilarească şi mintea sănătoasă, fără frică, le zice lucrurilor pe nume, destrămând magia din jurul nulităţilor de prin televiziuni, lăsându-i goi.

People enjoy.

Lasă un comentariu