28. 04. 2015


Nu ne mai intelegem deloc.

-Poate sa mergem la psiholog ? i-am propus daunazi.

-Mie nu-mi trebuie nici un psiholog.Eu sunt normala Tu esti cea ne normala, du-te singura la psiholog.

-Cum iti permiti sa vorbesti asa cu mine? Cum ai reusit sa te faci asa obraznica si nerusinata?

-Asta-i viata, mamo. Romanii au invatat de la rromi sa fie obraznici si nerusinati. Altfel nu supravietuesti  in rromania. Mai trezeste-te si tu la la viata reala din ziua de azi, nu-mi mai da modele din cartile tale din mileniumul trecut si mai schimba-te si tu odata.

E greu sa fii mama de adolescent in zilele noastre. Ce faci singur contra curentului?

Nimeni nu ma poate ajuta. Poate timpul. Cum glumeste taica-su – cu timpul va fi si mai rau. Reiese ca acum e mai bine decat va fi, deci ar trebui sa ma bucur.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Un american, care a luptat in Vietnam si-a lasat acum cuibul sau cald bine pregatit pentru o batranete linistita si a plecat sa dezamorseze bombele, care aduc  moarte si pana in ziua de azi, pe care le-a aruncat asupra vietnamezilor in tinerete. I s-a trezit constiinta.

Ce bine ar fi sa dezamorsam  cu totii raul ce l-am facut in nestire. Merita sa ma gandesc la asta.

Reclame

8 comentarii

 1. si noi am avut forma noastra de rebeliune in adolescenta ai uitat? acum e una „usor” schimbata in ton cu timpurile, nu te ingrijora, o sa-i treaca si o sa inteleaga, nu va fi mai rau fiindca dragostea va fi din ce in ce mai rara, o va cauta cu lumanarea, tu fii doar acolo pregatita cu chibritul 🙂
  mi-ai lipsit

 2. nu exista reteta, daca deja a fost atins copilul tau de sistem trebuie sa il duci sa vada si altfel de lucruri, scoate-o din gasca trimitand-o eventual la niste cursuri, de o anumita valoare, nu stiu, altceva, limbi straine, actorie, inscri-o in echipe de voluntariat, din toata saracia du-o la spectacole, la balet, la un concert, sa scimbe putin mediul ca pe urma va face singura diferenta, n-o sa-i mai placa gasca ei, colegii, si stramtimea vederilor lor. Ia-o cu binisoru, nu cu reprosuri, dimpotriva spune-i ca vrei sa te modernizezi si tu si intra in jocul ei, apoi arata-i opusul pas cu pas ca alternativa. Ok eu vin cu tine in lumea ta, si vino si tu in lumea mea si arata-mi ce nu-ti place si unde gresesc. Trebuie sa ii devii prietena si sa te pui la mintea ei chiar daca la inceput te costa. Si prima si cea mai importanta chestiune este sa nu-i reprosezi nimic doar sa-i oferi o contraletrnativa, frumosul, ceva care sa n-o plictiseasca si sa se simta rusinata, apoi ajut-o sa inteleaga ce nu intelege si spune-i ca poate sa o faca si o face foarte bine si ca esti mandra de ea, ce zici?
  , crezi ca numai tu esti Stan patitul? fiecare mama are pataniile ei

  • m-am gandit si eu la voluntariat, asteptam sa faca varsta. Face actorie si e la liceul de arte, doar ca problema a aparut in scoala, unde aveau o pereche de agresivi, care au hartuit-o, pana a hotarat sa fie ea fata cea rea si nu reuseste sa iasa din acest rol. eu atunci nu am inteles gravitatea situatiei, ca nici nu-i place sa-i rezolve cineva problemele si nici nu-mi prea spunea multe dupa un caz, cand am vrut sa vorbesc frumos cu parintii si diriginta.au urlat ca-i discriminam si se vor plange la minister. Diriginta s-a speriat, sau s-a conformat. m-am blocat si eu, caci nu mai intalnisem asemenea situatii cand ti le intorc toate pe dos, totul in prezenta copiilor si ramai tu cel vinovat. am vrut s-o mut atunci, i-am propus,dar n-a acceptat. nu mi s-a mai plans, vazand ca nu i-am fost de nici un ajutor si asa s-a ajuns unde s-a ajuns…
   cat despre spectacole, stii tu cumva vre-o unul, care sa nu fie din mileniumul trecut, ca de cele „batranesti” nici nu vrea sa auda, care sa trateze situatii reale din ziua de azi cu care se confrunta tineretul? care ar putea sa-i ajute sa-si formeze personalitatea, sa-i invete ceva bun? daca stie cineva – sa mi spuneti si mie, mi-ar fi de mar efolos, caci eu la moment i-am pierdut increderea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s