Eu ning


Însfărşit au ajuns şi la noi primii fulgi. Uşori, transparenţi,  toţi diferiţi, ca un alfabet ceresc,  se prind pe maneca neagră a hainei.

Îmi amintesc o primă zăpadă din copilarie. Trezindu-mă într-o dimineată  am văzut prin fereastră minunăţia albă. Bucuria a început să-mi crească în piept. Voiam s-o împărtăşesc cu cineva, dar părinţii nu erau acasă. L-am trezit pe fratele meu mai mic. Am ieşit cu dănsul în pragul casei in pijamale şi desculţi. Schimbarea neaşteptată de la un ieri gri-posomorăt la feeria albă din acea dimineată m-a imbătat, nu mai ştiam ce fac, am ţişnit afară. Frăţiorul meu după mine. Am inconjurat în goană, cu ţipete casa de cîteva ori. Abia cînd ne-au ingheţat de-a binelea picioarele, am întrat în casă. Fratele flutura din cap, scuturînd din cîrlionţii aurii fulgii de zapadă strigînd : „Eu ning, eu ning!”
In casă fulgii se topeau repede, atunci ieşeam după o nouă porţie de ninsoare. Ne-am tot alergat desculţi prin zăpadă pînă ne-a scăzut euforia descoperirii.

Chiar peste zeci de ani nu s-a şters acea senzaţie care o simte piciorul, călcînd pe covorul pufos şi rece.

Străvechi şi mereu nou, mesajul ceresc mă emoţionează şi acum, dar nu într-atat, încăt să ies desculţă în stradă.

Mă întorc şi mă uit la amprentele picioarelor, lăsate pe covorul alb şi mă găndesc la acele urme ale mele, ce vor rămîne scrise în cartea vieţii. E trist să te gîndesti că vei descoperi citind-o, ca ai mîzgălit doar niste pagini albe, imaculate, in loc să laşi ceva frumos în ele.

 

3 comentarii

  1. Senzațiile copilăriei sunt cele mai profunde ! Putem uita orice, o ecuație complicată, o sarcină de serviciu, dar ceea ce am trăit în copilărie rămâne neșters până la moarte. Poate, chiar dincolo de ea…
    Și eu îmi amintesc bucuria copilăriei, pricinuită de ninsoare, atât de deplină și curată ! Cu toții ”am nins” când eram copii ! 🙂

    Sper că fratele tău e bine acum, și păstrați legătura.

    Numai ierni freicite îți doresc, să le trăiești acum prin intermediul fiicei tale !

  2. Pingback: portretul unei zile | pluta cu paparude

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s