Spiritul da forta, sa-i invatam!


Spunea cineva la stirile de dimineata ca nu se invata la scoala despre holocaust.
Dar despre ce invata ei la scoala?
Invata ei ca tara unde s-au nascut, fie ea si nu cea mai bogata, curata, civilizata, dar ca e de datoria lor sa o ingrijeasca, ca asta e mostenirea lor, cu bune si rele.Ca acesta e locul, poate unic ramas, unde sa fii roman nu e rusine.
Sau parca invata ei cum au reusit israelienii sa-si redobandeasca o bucata de pamat si s-o faca tara infloritoare? Si cat tin ei la ea? Cum fiecare centimetru de pamant cu jertfe omenesti e capatat?
Invata ei sa fie bucurosi ca au tara ? Si chiar daca in aceasta tara nu iti da nimeni fara spaga drepturile tale, macar nu te jigneste nimeni ca esti roman?
Invata ei ca daca ai drepturi legitime sa traiesti in alta tara, chiar daca acolo e cald, curat, toate sunt puse la cale si totul merge struna, toti iti vor arata cu degetul spre cocioaba ta parasita, neingrijita. Si ca acolo ei vor duce vesnica povara a tuturor greselilor savarsite de semenii lor?
Ii invata cineva ca daca vroia Dumnezeu sa se nasca intr-o tara aranjata, acolo se nasteau? Si ca odata cu greutatile, primim si binecucantarea, si rugaciunile miilor de sfinti, stiuti si nestiuti? Si ca nu plansul, spiritul da forta.
Sa-I invatam sa aiba dragoste unii pentru altii, ca suntem un neam, sa-si iubeasca pamantul sfintit de sangele stramosilor, sa lupte si sa munceasca pentru el, sa nu fie lasi si vor reusi sa-si faca tara ca afara.
Sa invatam de la israelieni ce inseamna sa nu ai tara si sa ne molipsim de spiritul lor de a o avea!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s