Ingerii din comoda


Ceva vreme in urma ma intreaba fiica-mea intr-o dimineata cine a locuit pana la noi in acest apartament. Intuitia imi spune ca nu e intamplatoare intrbarea.

-Au trait niste tineri.

-Tu i-ai vazut?

-Da, foarte draguti.

-Dar pana la ei, cine a mai trait?

-Din cate stiu o pereche de oameni in varsta, care au plecat in Germania la copiii lor. De ce te intereseaza?

-Am visat ca am gasit in sertarul din comoda aia mica din coridor un album cu poze, care apartinea celor, care au trait pana la noi in acest apartament.  Si pozele erau inspaimantatoare. Cu d… intelegi? Cu cel rau. Evita sa-i zica pe nume si ne interzice si noua. Are ea niste cunostinte bazate doar pe simturile ei proprii, care daca chiar nu stie sa le explice, e foarte concludenta prin credinta sa ca stie ceva ce nu stiu altii. Interesant e ca le-a dezvatat si pe prietenele sale sa-l pomeneasca.

-Nu e nimic acolo, eu am cercetat-o si am curatat-o din prima zi cand am intrat in apartament, am asigurat-o eu.

Uitasem de acest vis al ei, caci nu se lega de nimic in mintea mea. Sambata trecuta insa, fiind tinuta in casa de ploaia ce nu mai contenea am hotarat sa fac o curatenie generala si spre sfarsit am ajuns la comoda pomenita, unica mobila, ce am mostenit-o de la vechii proprietari. Comoda e foarte comoda, compacta, din lemn masiv, un lucru care il folosesti cu placere, dar caruia nu-i atragi prea multa atentie. Pun in el cheile, facturile, manusile, esarfele si umbrelele. Am scos tot din sertare, le-am sters de praf, am aranjat tot la loc. Cand am dat sa inchid sertarul de jos, se blocase. L-am scos cu totul sa vad ce i s-a intamplat. In spatele sertarului era un caiet cu spirala, cu o brosura in el.

I-am chemat pe ai mei sa-I intreb.

-Albumul, zice fiica-mea, e albumul care l-am visat.

Incep sa rasfoiesc caietul. E un curs de yoga, lectii si desene facute cu mana, cu ceacrele energetice. Nimic inspaimantator. Deshid si brosura.

“ Kriya yoga” se numeste. O rasfoiesc. Se descriu diferite tehnici pentru deschiderea centrilor spirituali. Pe o pagina aparte un articol incadrat in rama : “Modalitatea prin care poti contacta fiintele angelice”. Citesc pe sarite cum trebuie sa te asezi mai bine in fata unei icoane, la care trebuie sa te uiti intr-un mod special pana simti caldura, spui Tatal nostru de trei ori samd.

-Asa simplu iei si contactezi ingerii, zic eu. Devin suspicioasa cand se invoca ritualuri, care trebuie urmate pas cu pas in relatia cu Dumnezeu, sau cu ingerii sai.

-Nu erau ingeri, spune fiica-mea cu convingere. Cei care veneau la dansii nu erau ingeri. Eu i-am vazut, erau… ti-am spus cine erau. Foarte inspaimantatori. Nu are nici un pic de indoiala ca are legatura cu visul ei.

Le-am dus pe balcon, ca erau acolo in caiet niste telefoane, adrese, asa ca nu le pot arunca la intamplare, ar fi bine sa le dau pe foc cu prima ocazie. Poate cu primul gratar, cand se termina ploile.

3 comentarii

  1. Pingback: 1 iunie devean | absolut obişnuit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s